Egyszerre ismét két bejegyzés született, ha kíváncsi vagy az előzőre vissza kell lapoznod.. :)

Ez lesz valószínüleg a legrövidebb beszámoló New York-ról, amit írtak eddig blogban. Ugyanis a repülőjáratokat törölték a várható történelmi méretű hóvihar miatt. Délelőtt még mentek a gépek, délután már nem. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült találkozni volt általános iskolás osztálytársammal, férjével és barátaival,nagyon készültem rá, de az időjárás közbeszólt. Remélem lesz még legközelebb... Ez van.

Helyette tegnap sétáltam egy kiadósat A Govemrent Center Stationnál egy kiállításfélét találtam, ahol jelen volt maga Barack Obama is.

IMG_2994.JPG

IMG_2992.JPG

Na jó, nem személyesen, de ott volt! :).A belvárosban hol találtam egy európai stílusban készült katolikus templomot. Csináltam is néhány fotót persze. Milyen picinek tűnik a felhőkarcolók között...

IMG_3014.JPG

IMG_2997.JPG

IMG_2995.JPG

Aztán átmentem - nem kis bonyodalom árán, ugyanis nem járt a metromover - South Beach-re, ahol meglátogattam a Holocaust emlékművet is. Eléggé.... sokkoló látvány időnként azt hiszem. Bár gondolom, hogy kifejezetten ez lehet a célja, mert itt nem nagyon tudnak, nem nagyon érzékelnek sokat ezekről a dolgokról.

IMG_3083.JPG

Az emlékmű egy mesterségesen kialakított tavacska közepén - és félkörben - található, közepén egy ég felé kinyújtott kézzel. A kézen bevésett szám és emberek láthatóak messziről. 

IMG_3073.JPG

Magát a kezet egy kőfolyosón keresztül érhetjük el, ahol halk zene hallatszik és a jelentősebb holokauszt színhelyek voltak feltüntetve. 

IMG_3057.JPG

Beérve a kézhez igyekeznek megdöbbenteni az érkezőt. Nem kívánnak kommentet a képek: 

IMG_3066.JPG

IMG_3065.JPG

IMG_3077.JPG

IMG_3078.JPG

Érdekes és tisztelendő művészi törekvés, hogy kívülről nem látszanak, nem elborzasztóak amit lehet látni. Csak aki bemegy a falon belülre az találja magát szembe velük.  Mondjuk nem nagyon szeretnék egy olyan helyen lakni, ahol kinézve az ablakon mindíg ezek a képek fogadnának, főleg nem egy olyan híresen nyaralóhelynek kikiáltott helyen, mint amilyen ez is, ahová a legtöbb ember egyébként szórakozni, kikapcsolódni érkezik. De a szigeten jelentős területen helyezkedik el az Európából áttelepült közösségük, tehát az emlékmű  létjogosultsága is leginkább itt van. 

És hogy a végén vidám képekkel búcsúzzak mára: pálmafák, napfény, tenger és 30 fok... február 8-án. :)

IMG_3031.JPG

IMG_3028.JPG

IMG_3023.JPG

Szegény New York-iak.... 

A bejegyzés trackback címe:

https://kwind-miami.blog.hu/api/trackback/id/tr485071968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attisbau 2013.02.10. 08:04:58

Az emlékmű nagyon érdekes,hó pedig itthon is van.Puszilunk Attis.
süti beállítások módosítása