Tegnap végre láttam a lakóparkon kívül is a környéket. Bevásárolni mentünk el a közeli két nagyobb supermarketbe - kb egy nagyobb ABC-nek megfelelő nagyságúba. Amit eddig tapasztaltam, hogy itt tényleg a fogyasztói társadalomra alapoznak: vegyél kettőt és akkor olcsóbban kapod - tök mindegy szükséged van-e rá vagy sem. Vagy például nincsenek kis kiszerelésű dolgok. Mondjuk egy hajsampon akkor tégelybe kapható, hogy nekem kb egy évig vagy még tovább is kitartana. Na jó végülis rövid hajam van... De minden más hasonló méretű. 

Az első tapasztalásaim egyike a telefonkártya vásárlás volt. A közeli supermarketnél található egy T-mobile-os üzlet. Na túl azon, hogy mndenre kiterjedően figyelmesek az eladók, ez azt jelenti, hogy az előttünk lévő fickó már egy órája várta a feleségét, hogy végezzen. Igy négyen voltunk az üzletben és türelmesen vártunk. Sokat. Előzetesen interneten próbáltam tájékozódni a lehetőségekről, ami szerződésmentes szolgáltatást jelenthetne. Szerettem volna valami olyan csomagot, amiben van néhány GB-nyi internet hozzáférés és némi beszélgetés. 

Találtam is egy csomagot, ami elsőre kedvezőnek tűnt. 30 dollárért 100 percnyi beszélgetés, unlimited sms és 5 GB-nyi mobilinternet volt benne egy hónapra. Miután a házigazdámnál használhatom a netet és a laptoppal dolgozom leginkább, így bőven elegendő lett volna akár kevesebb net is. Nos, hosszas várakozás után kiderült, hogy ezt csupán néhány helyen, akció keretében lehet előfizetni. Elmentünk a Valmart-ba ahol nem kis művészet volt parkolóhelyet találni. Állítólag ez az egyik legolcsóbb üzletlánc, így elég sokan járnak oda vásárolni és nem csak hétvégén. Meg is találtuk a pultot, ahol erre lehetőség van, mire kiderült, hogy ez az előfizetés csak akkor lehetséges, ha mellette megveszek egy 30 dolláros telefont is. Ügyes próbálkozás, de miután semmi szükségem nem volt egy újabb telefonra, ezért ismét egy T-mobile-os pontnál kötöttünk ki ahol 50 dollárért egy korlátlan használhatóságú kártyát vettem. Ez volt a legolcsóbb lehetőség. Ahogy tesóm mondaná, nem olcsó, de legalább drága. (Gondolva azokra, akik szeretnének többet tudni az itteni lehetőségekről (AT&T és T-mobile)  itt többet is megtudhat.(léteznek más, kisebb szolgáltatók is!): http://prepaid-phones.t-mobile.com/monthly-4g-plans , http://www.att.com/shop/wireless/plans/prepaidplans.html )

Őszintén szólva nem szerettem volna visszaélni a házigazdám kedvességével, hogy mindenhová elfuvarozott autóval, mert tudtam, hogy még két helyre is mennie kell. Úgy vagyok vele, hogy egy hónap után eldönthetem, hogy a továbbiakban szükséges-e számomra ez a csomag, vagy sem. Szerintem elegendő lesz egy kisebb is, addigra hátha tapasztaltabb leszek. 

Miután összecsereberéltük a számainkat, abban a biztos tudatban, hogy most már vissza tudok jönni a lakáshoz, ha mászkálni akarok, egyből tettem is egy kisebb sétát a környéken. Először a buszmegállót fedeztem fel, aztán a másik irányban a supermarket felé. Szerencsére jó közel van, úgyhogy nem szükséges autó ahhoz, hogyha bármit venni szeretnék nehézséget jelentsen. Természetesen az óceán irányába vettem az utamat, bár tudom, hogy legalább 10 kilométerre van tőlem. Érdekes megtapasztalás volt. Itt tényleg minden nagyon nagy. Az építkezési stílusuk ezen a környéken nem nagyon jön be nekem. Kicsi lakóparkokat alakítanak ki, körbevett fallal. Aztán belül a kis területen rengeteg lakás van, minden lakáshoz legalább kettő (de inkább négy) kocsibeálló van kialakítva. Gyakorlatilag semmi magánszférája nincs az embereknek, teljesen egymásba épültek. Egyébként nagyon szépen gondozott, tiszta környék, csak nagyon túlzsúfolt.

A házak itt se téglából épültek, hanem könnyűszerkezetesek. Ami kellemes meglepetés, hogy nem tudom hogyan oldják meg a szigetelésüket, de a felettünk lévő lakásból egyetlen koppanás nem hallatszik át. Pedig laknak benne. Az ablakok is rettentően egyszerű, oldalra eltolhatóak, semmi bonyodalom. Mondjuk nem sikerült rájönnöm, hogy egyáltalán zárhatóak-e normálisan. (Nálunk egy léc van a másik oldalára berakva, hogy ne lehessen elhúzni.)  Jártam olyan lakópark mellett, ahol az én csegei házikóm simán kenterbe verte volna az itteni műszaki megoldásokat. 

A telefonkártya megvásárlása után elvitt engem is az egyik ismerőséhez Monica. Ez egy nagyobb lakópark volt, ugyanolyan túlzsúfolt, mint amit később a sétámon láttam. A ház is nagyobb volt, kétszintes. Belül egész jó volt a kialakítása, tartozott hozzá egy pici kertrész is. A kertben pici medence, épp csak körbejárható, annyira apró  a kert. Kb két méteres magasságban körbekerítve, mert a mellette lévő lakásnak is van kertje, s hogy valamiféle elhatárolódása legyen a többiektől, többnyire ezt a megoldást választják. Nekem inkább nyomasztó volt, zsúfolt. Inkább maradt volna zöld terület. 

IMG_2167.JPG

Már sötétedett, amikor a sétámról visszaértem. Ez nem egy jellemző fotó, de épp itt voltam naplemente idején és megfogott az ellenfényben a hely. Ma megpróbálunk nyelvsulit találni nekem. Remélem sikerül valami megfelelőt találni elérhető közlekedésben, elérhető árban. 

Egy-egy fotót csatoltam a korábbi bejegyzésekhez is, ha valakit érdekelne. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://kwind-miami.blog.hu/api/trackback/id/tr624957502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzelGa 2012.12.11. 17:14:54

Nézegettem a lehetőségeket, prepaidből ennél sokkal olcsóbbat nem találtam. Mondjuk azt a 30 dolláros exkluzivot jobban körbe kéne járni, az lenne a tuti, lehet hogy még a 30 dolcsis telefonnal együtt is. Illetve 45 dollárért találtam korlátlant a www.straighttalk.com/ nál de ennek helyben utána kéne nézni, mert nem túl informatív a honlap.

SzelGa 2012.12.11. 17:15:39

Az kiderült hogy Monica netje korlátos vagy nem?

Kwind 2012.12.11. 18:45:58

@SzelGa: Igen, kiderült. Unlimited.

Kwind 2012.12.11. 18:47:41

@SzelGa: Köszönöm, hogy nézelődsz! Nem tudom mennyire lesz szükségem a mobilnetre, meglátom. Fölösleges az 5 GB, az biztos. Van valami H2O társaság, Monica-nak is olyan telefonja van, majd megnézem közelebbről, mire itt lesz az ideje.
süti beállítások módosítása